De bewoners van de doestal


De beestenboel bij Doestal de Verademing bestaat uit 5 pony’s en 1 paard. Variërend van groot tot klein van bont tot wit en van jong tot oud.
Benieuwd? Hieronder stellen de dieren zich even kort aan je voor.
Daarnaast hebben we in de doestal een stalkat en een geit.

Wij wonen hier en hebben het erg naar ons zin.

Polly en Vrijdag

(Shetlanders)

Wij zijn moeder en zoon. Wij wonen hier al heel lang. Wij spelen samen maar maken ook wel eens ruzie, net als bij jullie thuis. Maar wij houden héél veel van elkaar. Vrijdag (de kleinste) vindt het superleuk om andere paarden uit de dagenen is nog steeds speels. Polly is echt moederlijk en corrigeert anderen als ze te ver gaan.

Driekus

(Gelderlandse KWPN - Koninklijke Warmbloed Paardenras Nederland)

Ik ben het grootste paard van stal. Ik ben superlief, maar heb wel zo mijn buien. Maar als ik mooi loop vinden mensen mij echt een showbink en loop ik nog wat harder. Als je op mijn rug wilt zitten moet je wel een beetje kunnen rijden.

Prancer

Fjord

Ik ben hele lieve Fjord (al zeg ik het zelf). Ik heb al vele kindjes op mijn rug gedragen en ben soms een beetje moe. Toch ben ik bijna altijd vrolijk. Ik houd vooral van eten en dat doe ik liefst de hele dag door.

Tim

(Gypsy Tinker)

Ik zeg maar zo "Black is beautiful! ". Ik heb prachtige lange manen. Ik houd net als veel van mijn vrienden van eten en kan soms echt chagrijnig worden als anderen het proberen af te pakken, dus niet aan mijn eten komen dan is alles goed.Veel mensen vinden mij mooi en lief en dat ben ik ook. Maar ik kan ook lekker eigenwijs zijn. In de bak ga ik lekker bokken, ik heb een geheel eigen wil en ben een echte Tinker: een free spirit!

Zoe

(Minipaardje)

Ik ben Zoe en ik woon al langer dan 15 jaar bij de Doestal. Ik ben superlief en mag soms meedoen aan toneelstukjes met de kinderen als eenhoorn.

Ferdi

(In memoriam)

Ferdi was de oudste van stal en is helaas van ons heengegaan op 4 november 2019. Hij is 36 jaar geworden. In zijn jonge jaren liep hij voor de kar, zijn laatste dagen was hij met pensioen en mocht hij na het vele hare werken van zijn rust genieten.

Rex

Ik begroet alle vrijwilligers van de stichting.

Thea

Ik woon hier ook en loop de hele dag gezellig tussen mijn paardenvrienden.

)